to cool - chłodzić
to cut - ciąć
to clean fish - czyścić rybę
dusić na wolnym ogniu - to simmer
gotować - to cook
Kurs audio pomoże Ci nauczyć się więcej i szybciej!
gotować wodę/jajka - to boil
gotować jajka bez skorupki - to poach eggs
gotować na parze - to steam
konserwować do puszek - to can
kroić na plastry - to slice
Nowoczesny kurs językowy pozwala na osiągnięcie zaskakujących efektów!
marynować - to pickle
mieszać - to stir
miksować - to mix
myć - to wash
nacierać (przyprawami) - to rub
Kurs angielskiego audio to świetny sposób na naukę podczas gotowania!
nadać smak - to flavour
nadziewać potrawę - to stuff
nalewać - to pour
namoczyć ( na noc) - to soak (overnight)
natłuścić (formę piekarniczą) - to grease (cake tin)
Komentarze
Prześlij komentarz
Cześć! Podziel się opinią na temat tego artykułu. Ciekawi nas co myślisz!